12.07.2008

Birkaç iyi adam




Yazıma güzide ülkemizin yetiştirdiği, dünyaca ünlü beksıtriit boys ve ensiyensi gruplarına şapka çıkarttıracak ilk (son değil tabii ki diğer süpersonik grubumuz B.O.M.B) boybend grubumuz Birkaç iyi adamla başlamak istiyorum. Hatırlar mısın geçmişte çılgın bediş dizisiyle beni benden alan dizinin ünlü oyuncusu oscar ödüllü yonca evcimik hanfendinin türk müziğine kazandırdığı evlatlarımız.

"Berbat bir gün geçirdik, Lastik filan patladı, Yağmur yağdı üstüme,Yeni gömleğim ıslandı " sözleriyle girişleri taa 95 yılını bulmakta. Bu zamana kadar neden ortaya çıktıkları bilinmeyen, işi gücü yok mu bu insanların dedirten grup, faruk kurukaya ( nam-ı diğer Faruk K.), Ogün özkutlu, Murat İnce ve Aytunç Bertürk kuruldu. Gönüllerimize "Birkaç iyi adam", "Alırım Akıllarını" adlı mükemmel ötesi şarkılarla giren grup, çok iş yapmış olacak ki 3 sene sonra her an transparan giysilerle gözüken, saçlarını sarıya boyatmış 1 eleman daha bünyelerine katıp 2. albümlerini cıkarttılar. Bu albümde diğeri kadar milyonlar satmasına karşın grup fazla şöhrete dayanamayıp dağıldı. Aytunç beyin sitesinde yazdığı kadarıyla grup Türkiye'de ve balkanlarda çok büyük işlere imza atmış zamanında. Hemen yaziim sizde bilin cahil kalmayın.

Süpersonik grup Birkaç iyi adam güzel ülkemizde neler başarmış;
  • Türkiye' de kurulan ilk Dance & Vocal grubu

  • Türkiye' de ilk single çıkartan grup

  • En çok canlı yayın konuğu ve en çok reyting rekoru

  • Sadece iki şarkı ile en çok sahnede kalma (1:10 dk)

  • Yine Türkiye de bir ilk Çıtır Kızlar grubu ile ortak albüm

Şimdiye kadar kim başardı bunları. Sadece BİRKAÇ İYİ ADAM. Peki şimdi ne alemdeler, çoluk çocuğa mı karıştılar, nooldular? Aytunç bey dans kursu açtı, kendini yeni birkaç iyi adamlara adadı. Faruk K. bey sonrasında birkaç iyi albüm cıkarttı ancak yalnız yapamayacağını anlayıp müzik piyasasını bıraktı. Diğer gençleri ne gören oldu, ne duyan. Umutluyuz yeni birkaç iyi adam için. Elbet onlar kadar iyisi çıkacak. Bekliyoruz.

Sizi son olarak bayıldığım taptığım video klipleri ile başbaşa bırakıp yoluma devam ediyorum.

I love 90's.

2 yorum:

Işıl Şener dedi ki...

allağım yaa şarkının nakaratı üzerinden yıllar geçmesine rağmen hala aklımda, videoyu izlemeden önce daha başlığı görünce beynimin içinde dönmeye başladı. bilinçaltım birkaç iyi adam ve onların dişi versiyonu olan çıtır kızlar ile dolu. bir de sayın yazarın çok iyi bir araştırma yapıp ondan sonra bu yazıyı yazdığı çok belli, acayip açıklayıcı ve eğlenceli olmuş :D beğendim. ten poyints gooz tu bay e.

videonun ilk 1 dakikasındaki banyo sahneleri ve pantolonu giyerken kameranın boxerlı popoşa zoom yapması da beni benden aldı ayrıca.

haLbuse dedi ki...

ahahaha faruk ka haushauhsuazuahzuah
ordaki adam faruk ka'ymış oha yeni farkettim.